از نخستین ماههای سال 85 کارآگاهان پلیس مبارزه با مواد مخدر فرودگاههای کشور در گیت پروازهای خارجی و خصوصاً پروازهای دبی و آسیای میانه، با مسافران آفریقایی تباری روبرو میشدند که با داشتن ویزای توریستی قصد داشتند با جاسازی مواد مخدر به صورت بلعی از ایران خارج شوند.
در حالی که در جریان عملیات های جداگانه در فرودگاههای مختلف کشور، 22 قاچاقچی سیاه پوست دستگیر شده بودند، نمایندگی های ایران در آسیای شرقی و اروپا و همچنین پلیس افغانستان، پاکستان و ترکیه گزارش هایی در اختیار پلیس ایران قرار میدادند که براساس آنها قاچاقچیان آفریقایی کوکائین، هروئین و کراک بعد از دستگیری درکشورهای مختلف اعتراف کرده بودند در قالب یک شبکه گسترده از مسیر «تهران ــ دبی» و سپس دبی ــ کشورهای اروپایی و آسیای میانه مواد مخدر را به این کشورها انتقال دادهاند.
با این اطلاعات، عملیات اطلاعاتی گستردهای برای شناسایی اعضای این شبکه بینالمللی آغاز شد.
در نخستین مرحله کارآگاهان پلیس از بهار امسال تمامی فرودگاههایی که به مقصد دبی پرواز داشتند را تحت کنترل دقیق قرار دادند،به این ترتیب در عملیات های مختلف 52 عضو باند در حالی که قصد انتقال 55 کیلو هروئین و کریستال را به صورت بلعی داشتند شناسایی و دستگیر شدند.
با بازجوییهای تخصصی از دستگیر شدگان مشخص شد که اعضای باند ابتدا از کشورهای مختلف آفریقا به دبی رفته و در آنجا بستههای ریز و آب بندی شده کوکائین را به صورت بلعی و انباری در معده اشان جاسازی میکنند و یا آنکه این مواد را که در چمدان های دوجداره جاسازی شدهاند با خود حمل میکنند، پس از آن به ایران آمده و کوکائین را به واسطههایی که در شهرهای شرق کشور در انتظار آنها بودند، تحویل میدادند، قاچاقچیان پس از آن به کافی شاپی در تهران آمده و پس از شناسایی از سوی رابطان باند به خانههای تیمی در شمال تهران انتقال می یافتند.
قاچاقچیان در آنجا بار دیگر مقادیر زیادی هروئین، کراک و کریستال را به صورت بلعی و انباری در معدهاشان جاسازی کرده و به سمت دبی پرواز کرده و سپس از آنجا مواد را به چین، کوانچو، هنگکنگ، تایلند ،ایتالیا و ...ترانزیت میکردند.
در جریان بازجویی های تخصصی از اعضای باند کارآگاهان مبارزه با مواد مخدر توانستند ردپایی از سردسته تانزانیایی تبار باند که مسئول یک شرکت حمل و نقل در تهران بود به دست بیاورند.
این قاچاقچی آفریقایی با طراحی شبکه زنجیره وار به شیوه قاچاقچیان مافیایی، کارمندانی را که در مرخصی بودند و یا افراد بیکار را در کشورهای فقیر آفریقایی شناسایی کرده و با وعده دستمزد 5 تا 6 هزار دلاری آنها را وارد باند می کرد.
با دستگیری این مرد عملیات 5 ماهه پلیسی وارد مرحله تازهای شد و سرانجام صبح بیست و چهارم مرداد ماه سال جاری، با شناسایی 12 مخفیگاه قاچاقچیان آفریقایی در مناطق شمال پایتخت 90 متهم دستگیر شدند که 85 نفر از آنها اتباع کشورهای آفریقایی از جمله تانزانیا، موزامبیک، نیجریه، غنا، 2 تبعه پاکستانی و 3 ایرانی بودند.
قاچاقچیان عجیب
سردار حسین آبادی رییس پلیس مبارزه با مواد مخدر پلیس با اعلام خبر دستگیری اعضای باند در تهران گفت: متهمان دستگیر شده توانایی ویژهای در نگهداری موادمخدر بستهبندی شده در معدههایشان دارند،به طوری که برخی از این افراد حتی میتوانستند با مصرف قرصهای تقویتی پیش از بلع مواد، 7 تا 8 روز این مواد را در معده نگهداری کرده و طی این مدت هیچ نوع مواد غذایی نخورند.
وی در ادامه گفت: اعضای باند از طریق خطوط اینترنتی به شبکههای بینالمللی وصل شده و زمان ورود و بازگشت آنها دقیق برنامهریزی می شد، که با ردگیری تماسها اطلاعات مربوط به آن در اختیار پلیس بینالملل به خصوص پلیس دبی قرار داده شدهاست.